MoraleS StylisH ClanS

Wednesday, June 23, 2010

KayA...WhaT WilL U ChoosE?


MoneY Is FlyinG

Duit..Money..Pitih.... walaupun ia hanyalah sebuah kertas yang bertulis angka dan ade ayat sket..gambar sket...corak2 sket...tetapi ia mampu membuat kamu bahagia or merana(giler skema ayat starting owp)..ganas x ganas duit nie sampai orang berani berkata mcm nie..."no money no talk"..giler kasar gurau orang 2 opppp...doh mari kiter bunuh orang nie lalu..ha3...tetapi its true for modern life now..duit adalah segalanya walaupun ayat nie melampau bunyinya...org trg kater..."xdop pitih dopsoh nok sembang ar".....tetapi..but..if anda adik2 abang2 kakak2 makcik2 pakcik2(giler bajet satu dunia bace blog nie op) bergelar orang KAYA..mcm mane kamu membelanjakannya...ker kamu x suker duit bnyak..buang dalam tong smpah jer....ha3..di sini saye menyelitkan beberapa pilihan utk kamu kaya dengan ape..calon-calonnya adalah :-

KAYA DengaN MakanaN


ini adalah calon yang pertama...kaya dengan makanan..kamu duit banyak...beli makanan banyak2...merujuk pada gamba pertama(skali skala gune ayat skema dop saloh..name blog aku..so ikut suke aku ar..ha3)..kaya kan...dari kecik lagi m,inat aiskrim..doh skarang kaya...beli la semua jenis aiskrim yang kamu suke...ade asikrim riang..ade aiskrim comel..ade aiskrim belang2..aiksrim orang gigit dah pun ade...kater kaya..relax ar....next ialah gambar kedua...kebe2lan bini ngidam buah(bini pun satu hal..ngidam buah tp x tahu buah aper)..ape lagi..orang kaya mana boleh beli sikit..beli semer jeins buah yang ada dalam malaysia nie(smngat opp?dah 2 utk bini..mesti arr caring)..tgk isteri nok pilih yang maner..beli ar peti sejuk 10 buah simpan buah-buahan sahaje..nanti time isteri ngidam time anak kedua x payah beli dah..ader dalam peti sejuk..ha3..the last gambar ketiga...itu adalah jamuan tgh hari utk orang yang memilih utk kaya dengan makanan...stiap kali tgh hari hidang mcm 2...x habis makan ajak abis orang2 kampung mari wat balik bungkus makanan...mcm mane..agak2 mcm mane saiz orang kaya dengan makanan nie eyh?(giler smangat imagine sorang2..ha3)


KAYA DengaN KenderaaN


baeklah..calon yang kedua ialah KAYA dengan kenderaan...straight to the point terus ar...picture pertama menunjukkan kereta ferarri...kaya kan..orang paki lamborgini.porsche..mini cooper..krete katak...kiter maen kasar terus..beli kereta formula one terus....siap ngam helmet n baju sekali..sepakej...orang men atas litar..kite maen atas jalan raya..jalan kampung pun muat ajer kot...ha3...gambar kedua plak yerppp....memandangkan minyak harga x tetap..tp kite relax..orang kaya...beli lori minyak terus....boleh simpan stok utk 5 tahun trus....xpayah pikir panjang ngat..nanti putus kan...the last gambar.....nape 2...ohhh kapal selam rupenye...biaselar..orang kaya puas dah jalan atas jalan raya nie..kene ar jalan dalam laut plop.....puas doh tgk bangunan ngam orang..men tgk hidupan laut skarang..baru fresh mata...tgk care2 ikan2 ngorat...tempat2 sesuai utk kapel dalam laut kat maner..fikir idea wat futsal dalam laut ker...ganas molek opp?


KAYA DengaN BinatanG


seterusnyer adalah calon yang ketiga...KAYA dengan binatang....bukan orang2 duduk dalam hutan n rimba belantara jer yang boleh kaya dengan binatang..kalu ader duit..semuanya menjadi punyer..ha3...berkenaan gambar pertama (giler berubah2 kan ayat..ha3)...org zaman xde kaler dulu berkate...alang2 menyeluk perkasam..biar sampai ke pangkal lengan...mcm 2 ar..alang2 kaya..beli kucing paling besar dalam dunia terus...boleh arr jadi bodyguard..jimat duit x pyh bajar gaji..bagi makan sudah...ha3....berkenaan gambar kedua..cutenyer(jgn nak tipu ahh..slh seorang dari pembace mesti bgtaw mcm 2..ha3)...oleh disebabkan terlalu kaya dengan binatang..ramai sgt ade dalam rumah...smpai baby pun berkongsi katil dengan kucing..jangan smpai???sampai aper??...ha3..berkenaan gambar ketiga....kaya dgn binatang lar sangat smpai member2 pun xde..tapi xpe2...oleh kerana bosan di rumah...ajak hamster trus maen golf samer2...no choice tp berbaloi..nasib ade saiz bola n kayu golf utk hamster 2.....ha3

KAYA DengaN BahasA


wokeyla....calon yang seterusnya iaitu calon yang keempat adalah KAYA dengan bahasa...di sini hanye ade 3 bendera tp x semestinyer kene belajar 3 bahase jerrr (jgn jadi skema sangat yerpp)...tapi 3 bahasa nie ade kelebhan yang tersendiri....tetapi kelebihan mengikut fakta arif morales lar....for the first picture...bahasa korea...nie memang feveret arif morales kot..."kabsahamida"..mksudnyer trime kasih...hebat x aku tahu bahasa korea?ha3..memandangkan korea dikelilingi awek2 hot dan cun giler babi...blaja bahasa korea n terus menetap di sane...(giler tersgt hot nok cari awek orang korea kan?...relax ar..sebut kaya kan?)....bahasa kedua adalah bahasa arab..kelebihannye x dpt dinafikan lagi iaitu bahasa syurga.....(pendek tetapi dalam maksudnye..renung2 kan dan selamat beramal)...and lastly bahasa sepanyol..nie kalu aimi mashri,afif el nino suker sgt lar sepanyol nie...aku tahu sket jer bahasa spain for example "el nino'..tu jer yang mampu...ha3..kelebihannyer kene chehck kat internet ar..sajer jer tumpang bendera sepanyol 2...bukan sedap pun belajar bahasa sepanyol..ha3

KAYA DengaN KeunikaN


so calon yang kelima sudah menjadi kebiasaan rakyat jelata sekarang..ingin KAYA dengan keunikan....standard lar 2 kan..gambar yang nombor satu tu ialah bangunan berbentuk bakul..sesuai untuk orang yang gemar menangkat bakul sendiri sebgai contoh farahain che samsuddin...ha3....gambar yang no dua tue..rumah berbentuk kasut (xkn bentuk itik plak kan..okayh satu lagi lawak x klakar dimunculkan ari nie)...orang kaya kan..maner suker duduk rumah biase2 nie..segiempat..segilapan..duduk dalam kasut jer....kater unik kan?....gambar yang no 3 tu ialah khas aku tujukan buat KucinG BanD biler sudah kaya nanti...kolam renang bentuk gitar...sesuai utk kucing band wat studio area 2...nak maen base gune arrr gitar kolam renang 2.tapi jgn rakam gune handpphone aku arr..kan speaker pecah plop (hanye GC yang memahaminye..ha3)

KAYA DengaN OranG


furthermore, calon yang keenam n the most wanted adalah KAYA denganorang...phewittttt....ha3..seandainya orang yang kaya itu lelaki..sedap doh waser..ha3..dikelilingi wanita2 cantik..seksi..nakal..comel..cute..pretty..gorgeous...gedik(termasuk jugok)...beautiful..sweet...banyak opp?fuhhh giler...mcm smalam aku tgh lepak dengan gc and the geng...tgh khusyuk men game pes...tgk2 ade krete mahal gop lima kupang..trus ade org puan mari...org puan giler x sabar...ha3...itular..kalu kaya...sekali petik jari..sebarisan orang puan beratur..ha3..tetapi seandainya yang kaya itu perempuan...mestilah dikelilingi lelaki2 macho..hensem..smart..kacak..bergaye..cute...sweety..charming..gersang (oppsss)..seksi..metrosexual..maskuline...fuhhh...siap boleh main pilih2 lagi...tapi senang care mcm nie arr...kaya kan..watla satu rancangan realiti.."who want to be with me?"...mesti beratur panjang macam akedemi fantasia berebut nanti..tak percaye kene jadi kaya dulu arr..pas2 acu cube try test buat rancangan 2..sure jadi rancangan paling gempak...mesra!!!(tibe2 teringat bob AF..ha3

KAYA DengaN ImaN


calon yang terakhir dan tearmatlah istimewa adalah KAYA dengan iman.....walaupun kekayaan dengan begitu banyak duit yang melimpah2...tetapi anda dapat memilih untuk kaya dengan iman..kerana itulah yang perlu dibawa ke akhirat kelak..he3....bersolatlah di mana jua...bacelah al quran selagi mampu...bersedekahlah semoga mendapat rezeki yang mencurah2...(aisyhh..lain macam jer muker sorang2 nie)..

~~To PuT In ThE NutshelL~~

calon2 telah tersedia...so anda berhak untuk memilih yang mane satu....pilihan anda...pilihan saya juga(giler ayat ngejas aku gune kan....ha3)...so...choose wisely if one day u will be going to be rich man or rich woman...the choice is yours....


(-; BanG!!!!! ;-)

4 KomenG:

fQ said...

wei "no money no talk" tu aku slalu tuju kat lelaki2 di luar sane. HAHAHAHA. sbnrnye bkn sbb duit aku taknak kwn..tapi aku dah xsuke. bagi alasan mcm tu...sng kot. Msti laki xsuke kan..yea!

♥cutebabygirl♥ said...

bestnye kalau jd kaye~
*dreaming*
:)

Anis izyan Abd Rahman said...

hakhak~
i wang to komeng too
hakhak

ArifmoraleS said...

fq-yeah!!;-)
cutebabygurl-dream always come true;-)
anis--ader bunyi trg dahh 2;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...