MoraleS StylisH ClanS

Sunday, May 30, 2010

ManiS KapeL TapI LepaS KahwiN?

Hye and welkam back to the morales world...ha3..giler lamer aku x menulis..maklumlah penulis x profesional kan...giler xde kejer kalu nak menulis slalu..skali skala kene jugak berehat sembang2 ngam member..tgk citer..skarang aku rase mase paling seseuai utk menulis balik..sebab ari nie aku ramai sangat nampak orang2 berkapel..so termarilah satu idea utk aku menulis..bertajuk manis kapel tapi lepas kahwin?..

Tanyelar sape sajer x kira wanita..lelaki..bapuk..saper yang xnak kapel?x kiralah semanis maner dan setawar manepun kapel tu..tapi bagi seseorang pengalaman tu penting utk menuju ke alam yang lebih serius giler babi iaitu alam perkahwinan..ayat i luv u, i lebiu,saye cinta awak,ayang sayang abg,i syg u,b cayang beby,bie luv honey slalu diperkatakan dengan begitu hebat skali dalam perkapelan tetapi biler kahwin?adakah situasinya sama atau ilusi same skali ( maaf kalu bahasa terlalu tinggi)..di sini beberapa kajian telah dibuat apakah ayat2 yang digunakan selepas kahwin dalam beberapa situasi..skarang hasilnya akan dipertontonkan kepada pembaca sekarang..
.

Sebelum Tido:

6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach,lebyu ketat2.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:

6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh,ker nak masuk sekali?
6 bulan: Aisyhh lama lagi ke nih?
6 tahun: Gum! gum! gum! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pegilah gunung kinabalu !!!

Balas SMS:

6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K….

Dating process:

6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:

6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??Jgn kater x masak larr...

Hadiah (ulang tahun):

6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit

Telefon:

6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT LAAAAAHHH!!!

Masakan:

6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?XDE LAUK LAEN KER?

Memaafkan:

6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali2 pon tak paham!!nak makan kuali ker!

Baju baru:

6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???KER KENYANG MAKAN BAJU JER?

Merancangkan Holiday:

6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN??? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BAZIR DUIT JE!

TV:

6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer best nie.
6 tahun: JANGAN TUKAR BOLEH TAK..PEGI JAGA ANAK 2..

To PuT In ThE NutshelL

Percaya?xkan berlaku macam 2?tipu?mustahil lar?jgn nak mengarut lar?..ha3...ape2 pun alasan yang diberikan tetapi outcome nyer macam 2..nie berdasarkan kajian..tetapi kalu tgk dari segi realiti..macam possible jer perkara2 mcm nie..sebab ape?sebab biler kapel dah raser semua manisnyer..time kawin rase lar plak pahitnyer...(ini kater orang2 tua lar)..konklusinya,dunt judge the buk by its cover(ader kaitan ker?)..tapi kesudahannnya orang tetap akan meneruskan perkapelan2 nie walaupun telah membaca post nie..kerana kalu x kapel..xyah jadi remaja larrr(tadi kater orang tua..nie kater orang muda plak)


(-;BanG!!!!!;-)


8 KomenG:

Syazni Zainudin said...

giler update blog lening mu
rajin la pulok
hahahahahaa

aimi shmiLy. said...

fuhh.kamu mesti cany gak eyh.duh.

.:Aishah Zailani:. said...

muahahahah!! aq suka weh. lawak!! kesimpulannya,kapella lepas kawen.haha

apih el nino said...

giler kite mengupdate blog pasal kahwin same-same. hahaha.

are-leya said...

haha..bgg lah weyh
saket perot aku gelak

UniQueStarfish said...

da byk kali bace post ney
still gelak cam sawan everytime bace
hahaha
but mmg xmustahil bnd ley jd kn ?
haish ...

syakira diyana said...

hahaha.setuju jgk.jadi jgn bg sume kasih syg sebelum kawen.hehe. :p

maira adreanna said...

aku rase bercinta lepas kawen lagi best hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...