MoraleS StylisH ClanS

Wednesday, September 1, 2010

BerjalaN2 Di FacebuK

hye kawan2....di pagi yang gelap lagi bersinar nie...aku rase ingin berjalan2 di sekitar facebuk utk melihat situasi sekeliling nie....ader orang cerita dalam facebuk banyak binatang berkeliaran...btulll ker??...nak tahu lebih lanjut jommm kite terjah (nok sepak terajang pun dakper...ha3)


perjalanan bermula dengan minat pastu suker pastu sayang pastu cinta...eyhhhh sorry berdrama lar plak sayer nie....ha3...pertama perjalanan bermula dengan menglog in akaun facebuk dulu...sbelum aper2 saye singgah di dahulu di profile sayer bernama ARIF MORALES....wahhh ader satu binatang berkeliaran di situ nampaknyer.....jom kiter lihat profile binatang nie:-


Nickname: Pingu
Home: Kg Bukit Besar
Colour: Purple
Position: Goalkeeper
Strength: 4/8

wahhhh..satu penemuan yang menarik di situ....selepas berehat di profile sndiri sambil sahur...perjalanan diteruskan lagi dengan singgah di siblings sayer yang terdekat...mari kiter singgah dulu di profile AFIF EL NINO...cuacenya agak sejuk di sini.....tetapi tidak jauh beza dengan suhu di profile...eyhhh ader binatang muncul...wahhh siap maen jelir lidah lagi...apekah itu?


Nickname: Bear
Home: Kg mengabang tengah
Colour: White
Position: Defender
Strength: 4/8

wahhhh...terkejut sayer...maen jelir2 pula yerpppp....berguraw plak di pagi nie..isyh3...okayh..kiter melangkah puler ker profile AKU ANAK JAAFAR..wahhh berangin nampaknyer di sini....biru jer biler tgk atas langit....eyhhhh?binatang apekah yang tengah bersiap untuk landing tu.....


Nickname: Lang
Home: Kg. Gelong Bilal
Colour: Gray
Position: Defender
Strength: 6/8

gayer landing macam nak tangkap orang jer nie....baik sayer lari dahulu...fuhhhh penat jugak berlari nie...eyhhh dah sampai rupenyer dekat profile FARHAN SANTACRUZ....aisyhhhh...banyak semak lar pulak dekat profile nie....tetibe bunyi macam orang panggil..pusing belakang....heyyyyyyy


Nickname: Rimau
Home: Taman sangsura
Colour: Black
Position: Midfielder
Strength: 7/8

eyhhh...laen macam jerrr tgk sayerrr nie....duduk diam2 tgk jer yerpp...x perlu maen kejar2 pagi2 nie...okkk?....perjalanan ingin diteruskan lagi..kali nie singgah puler di profile MIZIE MIJIE.....uisyhhhh..mcm berada di taman bunga lar plak.....fuhhh cukup indah sekali...eyhhhh....ader binatang maen bakul lar.....


Nickname: Cing
Home: Pantai batu buruk
Colour: Orange
Position: Striker
Strength: 4/8

amboiiii comelnyer.......comel2 pun tido dalam bakulll jerrr eyhhhh....tp xpela duduk kat taman bunga kan..makan bunga2 dan rumput2 kat situ yerppp....uhuhu...akibat kesuntukan masa....saye bergegas ke destinasi terakhir iaitu profile STAQIM PHILUX...eyhhh kosong jerrrr..putihhh jer semer nie...tempat aper nie.....heyyy lihat siaper di saner.....


Nickname: Yam
Home: Kg. sungai derhaka
Colour: Red
Position: Midfielder
Strength: 5/8

amboiii...jalan mendada nampak...tahular toughhh....kalur yerpun jgn sampai x balance plak jalan macam 2...ha3....akhirnyer perjalanan berakhir...eyhhh skejap...ader maser lima minit lagi nie...sempat jer singgah dekat profile CAPIX DXWORLD ..jom2...amboi taman jugak yerpppp...eyhhh...wahhh comelnyer...apekah yang melambai2 sayer 2?


Nickname: Nab
Home: Kg. Kubang Ikan
Colour: Green
Position: Unknown
Strength: 5/8

uisyhhh..skejap sangat lar saye pergi ke profile tadi....ader dua minit plak lagi...mari kiter habiskan jer perjalanan nie dgn singgah ke profile MOHD ARMIA ZAKARIA yerwp...la la la..ewahh ewahhh banyak nyer pokok kat cnie...macam baru tanam jer semer nie...heyyy...look what am i found now!!..uiksss senyum lebar nampaknyer......


Nickname: Ala
Home: Kg. Gong tok nasek
Colour: Blue
Position: Striker
Strength: 6/8


~~ To puT In ThE NutshelL~~

akhirnyer sudah berakhir perjalanan pada hari nie...menarik kah perjalanan pada hari nie?dah macam animal planet dohhh raser...ha3..posisi masing2 dah dimentionkan...sooo aper lagi GCFC...futsal lar kiter timer rayer nie....dop payah rayer pun xper...ha3

(-; Bang!!!!! ;-)


15 KomenG:

staqim philux gc said...

suke sorang ak rih...bise mu wak blog...

ArifmoraleS said...

staqim-skilll ganah lening wat blog...ha3

apih el nino said...

mu tinggal mia nyor...

ArifmoraleS said...

apih-owos dohh mia wat lambat sngat..aku update pg tadi...dakper2 aku tamboh balik

MiMiEy :) said...

wah,, macam pg zoo pulak..
hahaha..
suka pingu,bear,kucing,arnab,koala,
comey sangat2..
geramnye..
nak picit2 pipi mereka..
hahaha

ArifmoraleS said...

mimiey-...ha3....boleh jerrr....tapi jgn sampai picit sampai berdarah sudah ;-)

MiMiEy :) said...

nak picit sampai bengkak.. hahaha..

lurunharima said...

waaa.. i love tiger so much.. sapa punya blog ader gambar tiger tue??

ArifmoraleS said...

Mimiey-amboi sampai bengkak...kuat nampak tgn ;-)

ArifmoraleS said...

lurunharima-ha3...sebut berjalan2 di facebuk.....mestilar kat profile facebuk ader gambar tiger 2..kan dah bg link..FARHAN SANTACRUZ ;-)

lurunharima said...

owh.. meyh nak stalker sikit sapakah tuan punya blog itu.. hahhahaha

lurunharima said...

hahahahahahahhahaha.. same wift me lar.. gambar profile saya pon gambar rimau juga.. lgi comel dari gambar rimau dia.. :P

ArifmoraleS said...

lurunharima-hua3.....berebut rimau plakkk dohhh;-)rimau kaler purple ader?ha3

Syazni Zainudin said...

doh tu saye??
saye nok jugok awok eh

lurunharima said...

wahahaha... mana ader rimau kaler purple.. biar betik lauu ader.. hehehe..
lau ader lgi lar teringin nak bela sekor :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...