MoraleS StylisH ClanS

Friday, March 5, 2010

FacebooK

Tuan2 dan Puan2 sekalian..

Tajuk yang ingin aku tampilkan pada post terbaru aku hari nie adalah facebook dalam bahasa melayu dipanggil muka buku..skarang ini kalu mesej tanyer.." hye awk..wat aper 2?"..mesti jawapan yg diterima.." x wat ape2 pun..on9 facebook jer,hehehe(aku pun x taw mesti diakhiri dgn gelak dalam mesej 2) "..asyik2 facebukk..nak lepas perasaan facebuk..lapar mengadu kat facebuk..dah kapel tunjuk status kat facebuk..nak buat ketupat kat fcebuk..nak jiwang2 pun kat fcebuk..giler semua perkara yang berlaku pada diri masing2 nak distorykan dan disharekan kat fcebuk..mengikut research yg dibuat oleh aku sndiri..aku dpt mengdetect dan mengesan beberapa gmba yang menunjukkan facebuk ini bahaya jugak rupenye..mari same2 kite releasekan...
1. giler semangat abang nie on9 facebukk...smpai cermin mate pun dah ilang power..rela memanjangkan leher utk tgk aper orang komen kat gmba..x nmpak pun tetap usaha smpai nak nmpak..dlm fikira..facebuk menguasai segalanya..

2. Tgklar....si isteri suruh jage anak kat rumah sebab si isteri nak beli rokok kejap..tapi sebab bz sgt bermain cafe world di facebuk...sampai baby 2 bagi tido atas kaki jer...xde mase nak letak atas katil..mcm mane pun...facebuk lagi ptg..kater si suami dalam atie kecilnye..


3. gmba nie lagi mengguris emosi nie...ayah ajak anak pegi hospital tgk mak sakit smpai kene pakse pun xnak jugak...smpai tarik2 cpu 2..demi xnk tinggalkan facebuk punyer pasal..kan kalu tinggal...pokok kene curi kat barn buddy..rugi arrrr

4. Ini adalah sape2 ajer..akibat asyik on9 facebuk smpai makan minum depan komputer dalam mase sebulan...jadilah dier mcm nie..nak kate besar x besar..kecik pun x kecik..sedikit tough di tgn..beratnyer 10 kilo di kepala sahaja..facebuk punye pasal..berat mane pun x kesah selagi larat membalas komen2 (kalu x knal sape2 ajer cari sndiri lar kat internet..dah besar kan)

5. Ini adalah realiti pada zaman modenlar sgt kan...smpai budak nie pun tgh membalas orang yang like picture dier kat facebuk..uisyh serius style..agaknye dier letak umur brape lar kat info profile smpai bleyh ade account facebuk nie...hurmmmm



6. Ha3..yang ini lagi stylo org kater...arahan diterima utk mengesan jejak penjenayah tetapi die memilih utk berfarmville seketika di facebuk.."nie kalu aku x kutip tanaman ari nie...bankrup aku nie"..isyh3...smangat bekebun abang nie tapi dekat facebuk jelar...


7. Uisyhh yang nie lagi stylo..maen facebuk smpai x ingat nak makan...siap tinggal kerangka pun bleyh maen facebuk smbil hisap rokok plak 2...dahla dgr lagu 70-an..tetapi masih hidup smpai skarang dan meneruskan facebuking nyer....
8. yang nie lagi x bley blah..(nie kalu tgk citer bohsia..mesti dier kater.."weyh,ko blar lar weyhh")..nie bznyer on9 facebuk smpai x ambik tahu keadaan sekeliling..keyboard nak hancur pun buat x tahu jerr..nie kalu awek2 facebuk dier taw nie..dah lamer dah delete dari dari jd frens dier...

To PuT In ThE NutshelL

walau apepun orang kate...tetapi facebuk tetap digunakan...nak kater bahaye ker..dangerous ker..mcm xde efek punn...ketagih facebuk measih dijumpai penawar nyer..kene minum air tawar pun belum tentu berhenti maen facebuk...

(-; BanG!!!!! ;-)


4 KomenG:

apih el nino said...

simpan follower 23 ke aku sireh weh...

staqim philux gc said...

bodo...terbaek jgk r..tokmung

selembut salju said...

haha..
makin bertambah la kawan kamoo kat fb..
huhu..
nice post..
congrate!

farah ema said...

hahahahaha...klakar gilew!!!new dpt idea niyh hah??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...